vrijdag 15 juni 2012

Uienkruier

Vandaag had ik niet zoveel voor de lunch in huis, maar wilde mijn herstellende man wel wat lekkers voorzetten.
Het werd een uienkruier, heerlijk met gewoon kaas en uien, maar je kunt natuurlijk ook variëren, in dit geval werd het ook één met rode ui en geitenkaas.
ingrediënten:
500 gram bloem
60 gram boter
1 tl honing
12 gram gedroogde gist
265 ml water
snufje zout
4 uien
250 gram geraspte kaas
bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden
snijd de uien grof.
Maak een deeg van de bovenste 6 ingrediënten. Laat dit een half uur rijzen. Kneed nog eenmaal luchtig door. Rol het deeg uit in twee plakken, bestrooi met de uien en de kaas. Laat het 25 minuten bakken in de oven
het recept heb ik van hier


2 opmerkingen:

  1. He Ankie wat leuk dit blog van jou, zal er zeker een kijkje op blijven nemen ziet er zow lekker uit groetjes Topsy

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk een reactie!!