zondag 10 juni 2012

Roerbakspinazie met geitenkaas

Omdat Femke in de middenbeemster op muziekles zit rijdt Jan daar de laatste tijd wel eens een rondje in de buurt. Gisteren kwam hij terecht bij de beemster producten winkel bij Aagje Deken. Jan kocht daar wat groenten voor deze week, waaronder ook wilde spinazie, nog nooit van gehoord, maar volgens de winkelier perfect om mee roer te bakken. De spinazie heeft een groter en dikker blad, en bleek inderdaad bij roerbakken lekker knapperig te blijven verder was hij heel smaakvol jammie! Een foto heb ik niet aan gedacht, vul ik nog weleens aan.
Ingrediƫnten (4 personen):
1 kg spinazie
2 rode uitjes
3 tenen knoflook
1 plak chevre

Bereiding:
Hak de knoflookteentjes fijn(niet persen) en snipper de rode uitjes.
Verhit een scheutje olie in de wok, bak de ui en de knoflook even aan. Doe een flinke hand spinazie in de pan, roerbak even kort, tot het genoeg geslonken is om een volgende hoeveelheid in de pan te doen. Roerbak zo alle spinazie, en draai het gas uit. Brokkel de chevre over de spinazie heen. Eet smakkelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk een reactie!!