woensdag 15 mei 2013

Lekkere Brunch

Het is alweer een tijdje geleden, maar ik gaf met pasen een heerlijke brunch (al zeg ik het zelf)
Ik was van plan de gerechtjes hierop te plaatsen, maar was het tot nu toe vergeten. Gelukkig herinnerde Jamilla mij hieraan dus alsnog de paasbrunch:


Even kijken, ik begin maar linksboven:
vers geperste sinasappelsap
een smoothie van 1 bakje aardbeien, 1 banaan en wat volle yoghurt (afhankelijk van smaak en zoetheid fruit evt nog wat suiker toevoegen)

Daarvoor op het bord in kleine weckpotjes (xenos) een gerechtje met ei, zalm en roomkaas uit de oven uit de hallo jumbo dit recept vind je hier

Een schaaltje fruit voor de liefhebbers (vooral de kids smulden daarvan)

Gevulde eitjes:
Altijd lekker honderd variaties op te bedenken ik deed er twee.
Je begint met hardgekookte eitjes, die je halveert en waar je het eigeel uitwipt. Het eigeel doe je allerlei lekkere dingen mee, dan spuit je het met een slagroomspuit weer terug.
de ene helft: eigeel en tappenade en evt nog wat olie of mayonaise als het nog niet smeuiig genoeg is.
de andere helft: eigeel, creme fraiche bieslook knoflook en wat zout

Daarvoor staat een schaaltje waar ik geen idee van heb wat erinzit, dat krijg je als je zolang wacht...

daarnaast een rijtje met 4 soorten sandwiches
  1. zalm, roomkaas, veldsla (later bedacht ik dat ik eigenlijk zalm dille zure room had willen doen, de dag erna at ik die alsnog, en die waren nog lekkerder!)
  2. eiersalade (Eieren, mayonaise, rode ui, knoflook, paprikapoeder, peper, zout) en veldsla
  3. Rosbief, zelfgemaakte pesto en veldsla
    • De pesto heb ik met cashewnoten gemaakt vanwege de pijnboompittenallergie van 1 van de aanwezigen. Ik nam 1 groot plantje basilicum, 100 gr cashewnoten, 100 gram gran parano (eigenlijk hoor je parmezaan te nemen maar deze is ook ok)  en 2 teentjes knoflook. Dit haalde ik door de keukenmachine, en deed er olijfolie bij tot de substantie mij goed leek. Toen liet ik het een dagje staan om de smaken goed bij elkaar te laten komen. Met dit receptje heb je vrij veel, je kunt het bewaren door er wat olie bovenop te gieten.
  4. Pindakaas :-)

 Voor de cakejes had ik voor deze ene keer een pak cakemix genomen, ik neem dan wel een mix waar je zelf nog wel boter en eieren moet toevoegen, want die je met water aan moet maken vind ik vreemde cakejes geven (rare sponsachtige cakejes) ik stopte in ieder cakeje een paaseitje (pralinevulling) als verrassing en dat pakte lekker uit! Beetje glazuur erop (poedersuiker water en een drupje gele kleurstof) en versierd met paashageltjes en halve paaseitjes.

Achterin links staat een vrij donker tulbandachtig iets, dit was de verassing van de dag, het is een monkey bread, het is met kaneel en suiker lekker plakkerig heerlijk! Het recept heb ik van hier het is in het engels en met engelse maten, ik heb zelf een cupmaatje, maar anders kun je alle omrekentabellen makkelijk vinden met google, misschien vertaal ik het nog wel eens.

Verder hadden we nog scrambeld eggs met uitgebakken spek, afgebakken broodjes, paasbrood, matzes, gekookte eieren, paaseieren en lekkere belegjes. waaronder een heerlijk stuk echte boerenkaas van Groot uit de middenbeemster, vooral eens langsgaan voor de kaasjes maar ook voor de heerlijke boerenyoghurt (en niet eens duur)

Nou dat was het wel, het was een heel gezellige ochtend/middag en er werd flink gesmuld!














Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk een reactie!!