woensdag 19 september 2012

extra lekkere tomatensoep

Femke vroeg weer of we weer eens tomatensoep konden eten. Tomatensoep uit de winkel vind ik niet zo geweldig, vooral te zout. Tomatensoep die we zelf maken vind ik altijd een beetje waterig tenzij we er dan weer een blikje tomatenpuree bij doen, maar dat vind ik dan weer een beetje jammer, het moet toch lekker kunnen worden zonder dat je er een blikje of een pakje tomaten bij gooit?
uiteindelijk heb ik het met behulp van de oven als volgt opgelost:

Ingredienten:
1 kg trostomaten
fijngehakte verse italiaanse kruiden (bv. tijm rozemarijn oregano ed)
knoflook
olijfolie
1 liter groente boullion, zelf gemaakt of een blokje
flinke hand pasta
250 gr gehakt
1/2 ei
peper/zout
paneermeel

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor om 125 graden.
halveer de tomaten en leg ze (met het velletje onder) op een met bakpapier bedekte bakplaat.
Besprenkel de tomaatjes met olijfolie en strooi fijngehakte kruiden en knoflook hieroverheen alsmede wat peper en zout. Doe de bakplaat in de oven en laat het een uur of 4 erin staan.
Maak intussen gehaktballetjes van het gehakt het halve ei, peper en zout en wat paneermeel
Na 4 uur pureer je de tomaten (op dit punt heb je een geweldige tomatensaus voor over de pasta). Je zorgt voor een liter kokende boullion en voegt hier het tomatenprutje bij, even roeren, pasta en gehaktballetjes(gewoon rauw) erbij, aan de kook brengen en een minuut of 10 laten doorkoken.

Voor dit recept heb je wel even de tijd nodig ivm de tomaten, maar qua werk valt het erg mee. Het resultaat is een heerlijke kruidige tomatensoep met een volle tomatensmaak. Met de soep en de garnering kun je op je eigen manier varieren. Ik deed er een beetje oude kaas over en at er een kaas uien broodje bij.

Foto's ben ik vergeten, hoop ze de volgende keer te maken :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk een reactie!!